Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023


Aionios-Eternauta

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ 
 Ένας επιστήμονας από τις Ινδίες, ήθελε να δοκιμάσει μια θεωρία. Χρειαζόταν έναν εθελοντή. Τελικά τον βρήκε, ήταν ένας καταδικασμένος σε θάνατος ο οποίος θα εκτελεστεί με απαγχονισμό. Ο επιστήμονας πρότεινε στον καταδικασμένο, το ακόλουθο: Θα συμμετείχε σε ένα επιστημονικό πείραμα που συνίστατο στο να κάνει ένα μικρό κόψιμο στον δάχτυλο, με σκοπό το αίμα του να στάζει σιγά-σιγά, μέχρι την τελευταία σταγόνα. Εξήγησε ότι είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει, αλλά ότι έτσι κι αλλιώς, ο θάνατός του θα ήταν χωρίς πόνο· ούτε καν θα το προσέξει. Ο Καταδικασμένος άνθρωπος δέχτηκε, επειδή ο θάνατος με αυτόν τον τρόπο, ήταν προτιμότερος από το να πεθάνει στην ηλεκτρική καρέκλα. Τον έβαλαν σε ένα φορείο και του έδεσαν το σώμα του για να μην μπορεί να κουνηθεί. Στη συνέχεια έκαναν ένα μικρό κόψιμο στο δάχτυλο και τοποθετήθηκε κάτω από το χέρι του ένα μικρό βάζο αλουμινίου. Το κόψιμο ήταν επιφανειακό, μόνο τα πρώτα στρώματα δέρματος, αλλά ήταν αρκετό για να πιστέψει ότι είχε πραγματικά κόψει τις φλέβες του. Κάτω από το κρεβάτι, ένα μπουκάλι ορού τοποθετήθηκε με μια μικρή βαλβίδα που ρυθμίζει το πέρασμα του υγρού, με τη μορφή των σταγόνων που έπεφταν στο βάζο. Ο Καταδικασμένος, μπορούσε να ακούσει τον ορό και να μετρήσει κάθε σταγόνα από αυτό που πίστευε ότι ήταν το αίμα του. Ο επιστήμονας, χωρίς τον κατάδικο να τον βλέπει, κλείνει τη βαλβίδα, έτσι ώστε ο ορός να μειωθεί, με την πρόθεση να νόμιζε ότι το αίμα του θα τελείωνε. Με το πέρασμα των λεπτών το πρόσωπό του έχανε χρώμα, ο ρυθμός της καρδιάς του επιτάχυνε και τον έκανε να χάσει αέρα στους πνεύμονες του. Όταν η απελπισία έφτασε στο μέγιστο σημείο της, ο επιστήμονας έκλεισε εντελώς τη βαλβίδα και μετά ο καταδικασμένος έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε.
Ο επιστήμονας κατάφερε να αποδείξει ότι το ανθρώπινο μυαλό συμμορφώνεται αυστηρά με ό, τι αντιλαμβάνεται και ότι το άτομο το δέχεται, είτε θετικό είτε αρνητικό, ενεργώντας σε όλο το ψυχικό και οργανικό μας μέρος. Πάντα πίστευα ότι το μυαλό δεν έχει όρια όταν εξαπατά τον εαυτό του. Χειρότερα ακόμα και όταν δεν καταλαβαίνεις τα πράγματα και κάνεις ό, τι μπορείς για να καταλάβεις, όπως όταν βλέπουμε πράγματα που τα παίρνουμε ως υπερφυσικά αλλά αυτό δεν είναι.
Πολλές φορές στη ζωή μας έχουμε προβλήματα που φαίνεται να είναι καταστροφικά. Υπάρχει ενδεχομένως κάποιος που μας λέει ότι υπάρχει μια μικρή μικρή πιθανότητα να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση, αλλά αποφασίσαμε να πιστέψουμε μόνο αυτά που μπορούμε να αντιληφθούμε και να φανταστούμε.

Aionios-Eternauta.

Πηγή: Dr. Bernard Lown, Η χαμένη τέχνη της θεραπείας
 " Οποιος σκέφτεται να αποτύχει, έχει ήδη αποτύχει  ". 
¨ Όποιος σκέφτεται να κερδίσει, κάνει ένα βήμα μπροστά "...

Δεν υπάρχουν σχόλια: